Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması ile Türk vatandaşları girişimci olarak Almanya da iş kurma ve oturum hakkı alabilmektedirler.

Bu vizeye başvurarak, minumum sermaye ile kendi işinizi kurabilir ve aile bireylerinizi de Almanya ya getirebilirsiniz.

Tüm Türk vatandaşlarının başvuru yapabildiği bu vize türünde, mesleğinizle ilgili veya deneyimli olduğunuz bir alanda kendi işinizi kendi sermayeniz ile kurabilir ve bu işletmenizi 3 yıl aktif olarak devam ettirdikten sonra, ticari anlamda tamamen serbest olursunuz.

3 yılı bitirdikten sonra artık iş değişikliği yapabilir veya başka bir işte özgürce çalışabilirsiniz.

Almanya da 5 yılınızı tamamladıktan sonrada, gerekli olan dil sınavına ve genel kültür sınavına girerek, süresiz oturum veya Almanya vatandaşlığına geçebilirsiniz.

Bu vize türünde dilerseniz aile bireylerinizi (Eş, 21 yaş altı çocuklar, Anne ve Baba ) Almanya ya getirebilirsiniz. Aile bireyleri istediği işte serbestçe çalışabilir, eğitim ve sağlık gibi birçok sosyal haklardan ücretsiz yararlanabilmektedirler.

Almanya Ankara Antlaşmasında, başvuru sahibinin veya aile bireylerinin dil bilme şartı zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu vize türüne, Lise, Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans mezunları veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Uzmanlık, Ustalık veya Usta öğreticilik sertifikasına sahip olanlar başvurabilmekte, herhangi bir eğitimi olmayan ama kendi işinde uzun süredir deneyimli olan vatandaşlarımız da ayrıca başvurabilmektedirler.

Almanya Ankara Anlaşmasına vizesine başvurabilmek için en önemli kriter; Almanyada ki kuracağınız iş ile ilgili en az 3 yıllık öngörüye sahip profesyonel bir projenin hazırlanmasıdır.

Projenizde yapmak istediğiniz işle ilgili varsa deneyimleriniz ve eğitimleriniz anlatılmalı bunun yanısıra yapacağınız iş ile ilgili gerekli iş analizinin, market araştırmalarının, rakip analizlerinin, finansal raporların mantıklı ve doğru bir şekilde hazırlanması önem arz etmektedir.

Başvuru yapmak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.